Concert The Great Charm

Vries

Stichting Kerkconcerten Vries houdt 30 oktober  een concert in de Bonifatiuskerk in Vries. Het concert begint om 15.00 uur en wordt verzorgd door The Great Charm met Hemelse Klanken.

Trio The Great Charm brengt muziek met de klankcombinatie van blokfluiten (Gudrun Herb en BaldrickDeerenberg),de viola da gamba en de cello (Frank Wakelkamp). Met name de blokfluit werd in het verleden gebruikt bij dramatische gebeurtenissen en werd in muzikale uitvoeringen geassocieerd met bovennatuurlijke verschijningen van bijvoorbeeld engelen en goden. The Great Charm borduurt hierop voort en gebruikt daarbij blokfluiten van verschillende soorten en maten, door Baldrick Deerenberg zelf gebouwd naar originele voorbeelden uit musea. In hun programma leggen de musici een verband naar het hemelse met werken van onder meer Guillaume Dufay, Francesco Turine en Henry Purcell. Entreekaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert. Koffie/thee en huisgemaakte lekkernij in de pauze inbegrepen. Reserveringen via www.kerkconcertenvries.nl of telefonisch: 0592-868 146.

Auteur

Cindy Houwen