Concert Oratoriumkoor COV Assen

Assen

 Het oratoriumkoor COV Assen onder leiding van Marion Bluthard geeft 5 november om 20.00 uur een concert in De Bron in Assen.

Werken van Franz Schubert en tijdgenoten Louis Spohr en Joseph Haydn worden ten gehore gebracht door het koor met solistische begeleiding van de sopraan Alina Rozeboom, de klarinettist Jeroen Schimmel en de vaste pianist van het koor, Peter Cramer. Uitgevoerd wordt onder andere Mirjam’s Siegesgesang van Franz Schubert. Het is een klein oratorium, een bijbelverhaal op muziek gezet. Het vertelt hoe het volk Israël ontkomt aan de achtervolging van de Egyptenaren. Mirjam, de zuster van Mozes zingt samen met het volk een overwinningslied. Van Louis Spohr wordt Psalm 128 op.122, O bless’d for ever are they… gezongen door koor en sopraan. Ook liederen van Joseph Haydn worden gespeeld. Het volledige programma is te bekijken op www.covassen.nl. Toegangskaarten zijn 15 euro en tot 18 jaar gratis. Kopje kofiie of thee in de pauze is bij de prijs in begrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden, per telefoon (0592 268 454) via het emailadres penningmeester@covassen.nl, en aan de zaal.

Auteur

Cindy Houwen