‘Rondom het einde van het leven’ met Marinus van den Berg

BEILEN

Rondom het einde van het leven komt er veel op mensen af; vaak ook vragen, over de zin en waarde van ziek zijn, van het leven zelf, of vragen over afscheid nemen, over het opmaken van een levensbalans en soms ook vragen in het licht van de ontwikkelingen als het gaat om levensbeëindiging.

Marinus van den Berg – pastor/geestelijk verzorger, dichter en schrijver van vele boeken over het omgaan met de dood, komt hierover praten. De rode draad in zijn werk is: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood.

Dinsdag 8 november van 19.30 tot 21.30 uur. Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2, Beilen. Kosten euro 5 per persoon per bijeenkomst incl. koffie/thee. Nagesprek op dinsdag 15 november, 19.30 uur, Het Valkenhof – met medewerking van ds. Remko Veldman en Helene Westerik.

Aanmelding h.h.westerik@outlook.com, info Helene Westerik 06-43167139. Deze avond is een gezamenlijk initiatief van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt Beilen, Parochie Sint Willibrord Midden-Drenthe, Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en de Vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB Midden-Drenthe.


Auteur

Redacteur