Fietsverlichtingsactie ANWB winkel Assen

Assen

Iedereen kan 2 november van 13.00 tot 16.00 uur terecht bij de ANWB winkel, Ceresplein 100 bij De Triade in Assen om de fietsverlichting laten controleren.

Dat dit nodig is, blijkt uit het feit dat maar liefst vier op de tien fietsers niet met goede fietsverlichting deelnemen aan het verkeer. Toch is het heel belangrijk en zelfs van levensbelang om je in het donker te laten zien. Met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Dat scheelt enorm voor de veiligheid van alle weggebruikers. Daarom organiseert de ANWB onder de naam ANWB Lichtbrigade, deze dag. Verkeerswethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen zal om 13.00 als eerste haar fietsverlichting laten controleren door vrijwilligers van de ANWB.

Auteur

Albert-Jan Garama