Bekerderby ACV-LTC

Assen

De loting voor de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Noord heeft een onvervalste Asser stadsderby opgeleverd. Zaterdag staat op het sportpark Stadsbroek het duel ACV-LTC op het programma. De winnaar van de wedstrijd tussen beide zaterdagclubs plaatst zich direct voor de tweede ronde.

Voor ACV wordt het de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen omdat het als hoofdklasser vroeger aan de competitie moest beginnen en daarom was vrijgesteld van de poulefase. LTC, uitkomend in de tweede klasse, plaatste zich voor de eerste ronde wel via de poule, waarin het samen met de zondagclubs Achilles 1894, Peize en FC Assen was ingedeeld. ACV begint aan de bekerconfrontatie als koploper in de hoofdklasse B, terwijl LTC zich in de tweede klasse terugvindt op de tiende plaats. Bekerwedstrijden staan echter op zich en daarin doen zich altijd verrassingen voor zoals iedere ronde weer blijkt. ACV-LTC begint zaterdag om 14.30 uur. Voordat de eerste elftallen in het veld komen, staan de kabouters (jonger dan 6 jaar) van beide clubs om 13.15 uur tegenover elkaar.

Auteur

Cindy Houwen