Over het ontstaan van Siepelveen en Zeegserloopje

SCHIPBORG

e Nationaal Park Drentsche Aa wandeling, onder leiding van twee Nationaal Park Drentsche Aa gidsen, voert langs het Schipborgsche diep, het Siepelveen en langs het Zeegserloopje.

Het Siepelveen is een hoogveengebied met een groot ven omringd door zandduinen. De gidsen vertellen over het ontstaan van het Siepelveen en Zeegserloopje en de bijzondere vegetatie met onder meer gagel, drie soorten heide, beenbreek en de eeuwenoude jeneverbes. Zondag 23 oktober, 10.00 uur, parkeerplaats van Café Restaurant Drentsche Aa, Ruiterweg 2 in Schipborg. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten. Foto Beenbreek Nationaal Park Drentsche Aa


Auteur

Redacteur