Duurzame kleding bedrukken bij Vanderveen

ASSEN

Ontwerper Sander Marskamp, oprichter van Organic Wear, gaat 20 tot en met 22 oktober live kleding bedrukken bij Warenhuis Vanderveen te Assen.

Klanten kunnen ter plekke een ontwerp kiezen en deze laten drukken op een t-shirt, trui of rompertje.

De kleding van Organic Wear wordt door Sander zelf met de hand gedrukt door middel van de zeefdruktechniek. De inkten die hiervoor gebruikt worden zijn allemaal op waterbasis en de schoonmaakmiddelen om de materialen weer schoon te maken zijn 100% biologisch afbreekbaar en hebben geen impact op het klimaat. De kleding zelf wordt puur en alleen gemaakt op groene energie zoals wind- en zonne-energie. Hierdoor is de kleding ook nog eens klimaatneutraal. De kleding heeft verder het Fair Wear certificaat wat GEEN kinderarbeid betekend maar ook goede leef- en werkomstandigheden voor de werkers.

Sander was tevens één van de halve finalisten van het Noord Design Award met een origineel ontwerp van de provincie Groningen.

Foto Sander Marskamp in bedrukte trui van Organic Wear.


Auteur

Redacteur