Wandelen met Werkgroep Boerenerven

LOON

Werkgroep Boerenerven Drenthe heeft 23 oktober 11.00 uur samen met Stichting Het Drentse Landschap een wandelexcursie langs de boerenerven in Loon. Het dorp is van oorsprong een agrarisch dorp en de bronzen schapen op de brink staan hier symbool voor.

Het boerenerf is een belangrijke schakel tussen de boerderij en het landschap. Door het verdwijnen van het kleinschalige boerenbedrijf verdwijnt langzaam, maar zeker ook het oude boerenerf en daarmee de eenheid tussen boerderij, landschap en erf. Al wandelend is er veel te zien en te bepraten over erfinrichting en andere aspecten van het dorp. Wat was de functie van heggen en hekken? Ook is te zien dat in onze tijd nieuwe en oude bewoners het erf omtoveren in een persoonlijke paradijs, compleet ingericht naar steeds wisselende tuintrends en met beukenhagen en leilindes. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. De start is bij De Herberg van Loon aan de Gasterenseweg 1 Loon. De Werkgroep Boerenerven zet zich in voor het behoud van het traditionele, authentieke boerenerf.


Auteur

Redacteur