Thema-avond Humanistisch Verbond Assen

ASSEN

Humanistisch Verbond Assen e.o. heeft donderdag 27 oktober een thema-avond: Humanisme en Duurzame Ontwikkeling. Van 19.45 tot 22.00 uur in De Drentse Zaak, Beilerstraat 24, Assen.

Caroline Suranski, docent globalisering en dialoogstudies aan de Universiteit voor Humanistiek, koppelt in deze bijeenkomst Duurzame Ontwikkeling aan het Humanisme. Het Humanisme is een levensbeschouwing waarin de mens en de menselijke ontwikkeling centraal staan. Twee belangrijke motieven en inspiratiebronnen daarbij zijn het ideaal voor een menswaardig bestaan voor allen en het ideaal van autonomie, individuele vrijheid en het ontwikkelen van het vermogen zelf na te denken. Het Humanisme is een dynamische levensbeschouwing en wil zich blijven ontwikkelen in de context van sociale veranderingen. De adoptie van de mondiale Duurzame Ontwikkelingsdoelen en het ratificeren van het Klimaatakkoord van Parijs wijzen naar belangrijke sociale veranderingen, die ook het Humanisme raken. In deze bijeenkomst gaat het om: Wat betekent de ecologische crisis voor de centrale waarden en uitgangspunten van het Humanisme? Toegang gratis. Aanmelden bij: secr.hvassen@gmail.com.


Auteur

Redacteur