Pieter van Thuyl tovert school om tot museum

Hoogersmilde

Afgelopen woensdag was er op de Pieter van Thuyl in Hoogersmilde een feestelijke afsluiting van het project ‘kunst, cultuur en erfgoed’.

De Pieter van Thuyl toverde die dag de school om tot een waar museum. In het museum konden de vele bezoekers de tijdelijke expositie Vincent van Gogh bezichtigen. De tentoonstelling bestond onder andere uit (levende) schilderijen van leerlingen, knutselwerkjes, dichtvormen en bouwwerken van het Gele Huis. Alles in het teken van Vincent van Gogh. De Pieter van Thuyl profileert zich als talentenschool. Een paar keer per jaar staat er een lifestyle leergebied centraal waarmee de school de ontwikkeling van talenten stimuleert. Vanaf dit schooljaar biedt de school ook theaterlessen aan in samenwerking met vakdocenten van Garage TDI.

Auteur

Cindy Houwen