Dr. Nassau College Quintus officieel geopend

Assen

Het nieuwe onderwijsgebouw van het Dr. Nassau College, locatie Quintus is 13 oktober officieel geopend door wethouder Maurice Hoogeveen, schooldirecteur Albert Noord, architect Kevin Haenen en robot Nao.

Wethouder Albert Smit sprintte al fietsend over de finish en onthulde daarmee de naam van de  aangrenzende sportaccommodatie: Sporthal Olympus. Onderwijsgebouw Quintus Tijdens de opening kwam de naamgever van de openbare scholengemeenschap, Dr. Hendrik Jan Nassau (1791) weer even tot leven. Anno nu is zijn motto nog steeds sterk verweven in de onderwijsvisie van het Quintus, dat vanaf schooljaar 2016-2017 haar volledige intrek neemt in de nieuwe school- en sportomgeving.  Het omvangrijke nieuwe schoolgebouw biedt een leeromgeving gericht op de toekomst. Elk onderwijsdomein kent een eigen ingang. Mede door de  kenniscentra, komen de 4 talentrichtingen van de school tot hun recht: Sport, Cultuur, Technasium en Ondernemen.  Sporthal Olympus Sporthal Olympus bestaat uit twee openbare sporthallen (met deels 9 meter en deels 7 meter de hoogste in Assen), bestaande uit 6 zalen die gebruikt kunnen worden voor gymnastiek in het onderwijs, sportverenigingen, of evenementen zoals landelijke sportwedstrijden. Volleybalvereniging Sudosa-Desto vindt er haar thuisbasis en is uitbater van de kantine. De hal is voorzien van een gedigitaliseerd systeem voor video-analyse; er kunnen opstellingen, oefeningen en wedstrijden worden gefilmd. De naam verwijst naar de berg Olympus en de Olympische Spelen en symboliseert hiermee de aanwezige ruimte die letterlijk en figuurlijk aanwezig is om in deze sporthal te kunnen werken aan (talent)ontwikkeling.

Auteur

Cindy Houwen