Anna Woltz naar Rapunsel Assen

Assen

Dubbel feest voor Anna Woltz: de Gouden Griffel voor Gips, en de verschijning van haar nieuwe boek Alaska. Tijdens het Kinderboekenbal bekend gemaakt dat Anna Woltz voor haar boek Gips de Gouden Griffel heeft gewonnen. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen.

Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury. Morgen verschijnt haar nieuwe boek Alaska, voor dezelfde lezersgroep als Gips (10+). Anna trekt de komende weken door het land met optredens op scholen, boekhandels en festivals. Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) groeide op in Den Haag. Als vijftienjarige schreef ze een jaar lang columns voor de Volkskrant over haar leven op school. Die stukjes werden gebundeld in Overleven in 4B. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: Alles kookt over. Woltz studeerde Geschiedenis in Leiden en is nu fulltime schrijfster; ze heeft 21 boeken op haar naam. Zaterdag 15 oktober komt Anna Woltz naar Assen, bij Rapunsel. Ze gaat vertellen hoe ze op ideeën komt voor haar verhalen en hoe zij voor haar boek "Gips" onderzoek heeft gedaan in een ziekenhuis. Vanaf 14.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama