WZA-publiekslezing ‘Het mysterie van de anesthesie’

ASSEN

We staan er niet dagelijks bij stil, maar eigenlijk is anesthesie een mysterie. Dankzij de anesthesioloog blijft tijdens een operatie het hart kloppen, het bloed stromen en krijgen de longen voldoende zuurstof. Daarnaast doet de anesthesioloog er alles aan om de patiënt ook ná de operatie zo weinig mogelijk pijn te laten ervaren.

Over dit fascinerende specialisme organiseert het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op 31 oktober een publiekslezing.

In samenwerking met de medisch specialisten verzorgt het WZA ieder voor- en najaar een divers aanbod van publiekslezingen, bedoeld voor een breed publiek. De eerste publiekslezing van dit najaar, op maandag 31 oktober, gaat over anesthesie en pijnbestrijding rondom een operatie.

Anesthesioloog Simone Jupa vertelt over de geschiedenis van de narcose en de ontwikkelingen in de anesthesie. Haar collega, anesthesioloog dr. Constanze Abusaris gaat in op alle moderne facetten van het vakgebied: algehele anesthesie (narcose), regionale anesthesie (waaronder de ruggenprik) en pijnbehandeling tijdens en na operaties. Na de inleidingen is het tijd voor een korte film en krijgen de bezoekers praktische en beeldende uitleg over de hulpmiddelen die hierbij gebruikt worden. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen.

Van 19.30 tot 21.30 uur, WZA, Europaweg-Zuid 1 in Assen. De lezing is gratis toegankelijk, maar u dient zich wel van te voren in te schrijven. Dit kan per mail via publiekslezing@wza.nl of telefonisch op donderdagen tijdens kantooruren: (0592) 325999.


Auteur

Redacteur