Onverwacht hoog resultaat Beursvloer Assen

Assen

110 matches met een maatschappelijke waarde van € 202.955,- dat is het resultaat van de zevende Beursvloer Assen, die afgelopen woensdag in Theater/Bioscoop de Nieuwe Kolk is gehouden. ‘Er was een fantastische dynamiek en dat heeft geleid tot dit onverwachte maar prachtige resultaat’ aldus Astrid-Odile de Visser, voorzitter van de Asser Uitdaging.

De Asser Uitdaging, onderdeel van AssenvoorAssen, houdt zich het jaar rond bezig met het bij elkaar brengen van bedrijven en maatschappelijke organisaties door het sluiten van matches. Via de website kunnen vraag en aanbod ingediend worden en een werkgroep met oude rotten, ondernemers met een groot netwerk, en jonge honden, jongere ondernemers/werknemers die zich voor de vraag of het aanbod inzetten en de verbindingen leggen tussen waardoor de matches ontstaan. De Beursvloer is jaarlijks terugkerend evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisatie elkaar live ontmoeten en op het podium van de Nieuwe Kolk handel sluiten in natura. Voorafgaand aan de Beursvloer had de Asser Uitdaging al reeds 50 matches gerealiseerd en de werkgroep had dan ook niet verwacht ook live nog zoveel matches te sluiten. Monique Huizenga, coördinator van de Asser Uitdaging is apetrots: ‘Dit laat zien dat er nog genoeg te matchen valt en dat Assen zich bewust is dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen steeds hoger op de agenda van zowel bedrijven als maatschappelijke organisaties staat. Met elkaar maken wij Assen op deze manier een stukje mooier’. Matches Het vraag en aanbod is in te delen in vier thema’s, namelijk: handen uit de mouwen, materialen en faciliteiten, kunst en cultuur en kennis, kunde en expertise. Frank Mulder van het Gomarus College in Assen was dit jaar voor het eerst op de Beursvloer en heeft meerdere matches weten te sluiten. ‘Je komt tijdens de Beursvloer in gesprek met bedrijven en organisaties die je anders niet gauw spreekt of waarmee nog geen contacten zijn. Door de Beursvloer organiseren wij binnenkort een leuke workshop ‘ondernemen’ voor onze leerlingen binnen het vak talentontwikkeling. Een ondernemer komt dan vertellen wat ondernemen precies inhoudt en dat is iets waarmee wij weer voor inspiratie binnen onze lessen zorgen’. Andere voorbeelden van matches die gesloten zijn: drie teams van de gemeente Assen komen een avond komen helpen bij Resto van Harte in de keuken, zes bureaustoelen gaan van Olympia Assen naar de Drentse Zaak en Univé Noord Nederland regelt een bedrijfsbezoek met het bedrijfsleven voor Vluchtelingenwerk. Het vraag en aanbod dat niet tijdens de Beursvloer is gematcht, is volgende week op de website: www.asseruitdaging.nl terug te vinden.

Auteur

Albert-Jan Garama