Jongenskoor ‘DZVINOCHOK’ in Koepelkerk Smilde

SMILDE

Jongenskoor ‘DZVI- NOCHOK’ uit zingt 2 november 20.45 uur in de Koepelkerk in Smilde. Het koor bestaat uit vijftig talenten en talentjes, waarvan de jongsten ongeveer tien jaar oud zijn.

Het koor is in 1967 opgericht onder het Sovjet-regime en zingt al jaren onder leiding van dirigent Ruben Tolmacho. Volgens kenners op excellent niveau. Niet voor niets worden ze genoemd: “De nachtegalen uit de Oekraïne”. Naast optredens in de eigen Sophia-Kathedraal gaf het koor talloze concerten, soms samen met het Nationaal Philharmonisch Orkest van de Oekraïne, vaak in het buitenland, en sinds 1993 ook regelmatig in Nederland. Voor het repertoire wordt geput uit de rijke tradities van volksmuziek, religieuze koorzang uit Oost- en West-Europa en uit hedendaagse, lichte koormuziek.

Dzvinochok heeft geen vaste bron van inkomsten en de financiële situatie in de Oekraïne is werkelijk bar en boos. De concert-organisatie in Nederland berust volledig op vrijwilligers en heeft (uiteraard) geen winstoogmerk.

Het thema van dit concert is: ‘Over de grensen heen’. Van het koor gemaakte CD’s zijn verkrijgbaar. De entree is euro 10 en voor kinderen tot en met 12 jaar euro 5. Kerk open om 20.30 uur.


Auteur

Redacteur