Exclusief fietslabel voor Drenthe

Assen

Drenthe heeft in Qatar tijdens het WK Wielrennen het UCI Bike Region Label gekregen uit handen van de President van de UCI Brian Cookson (Internationale Wielerunie). Ook heeft Drenthe samen met de gemeente Emmen de UCI World Cup Para-Cycling Road in 2017 & 2018 en de UCI WK Para-Cycling Road 2019 gekregen.

Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet: “Drenthe kan trots zijn op het label en de evenementen. Het is een eervolle mijlpaal. Een feestje voor heel Drenthe, want we hebben dit natuurlijk in samenwerking met heel veel andere partijen voor elkaar gebokst. De lovende woorden van de UCI bevestigen dat we in Drenthe het verschil maken op het gebied van fietsen.” Een voorbeeld voor anderen Brian Cookson President UCI: “Wat we in Drenthe hebben gezien hebben we op geen enkele andere plek op de wereld gezien. Hier werken gemeenten met elkaar samen aan fietsen in de breedste zin van het woord. Drenthe is met de vele partners een voorbeeld waar vele landen en steden nog iets van kunnen leren.” Aangepast sporten en fietsambities Met dit Bike Region Label en de toekenning van de evenementen gaan we de fietsambities en de ambitie om meer in te zetten op aangepast sporten waarmaken. Met het label van de UCI worden de Drentse activiteiten op het gebied van fietsen mondiaal in de schijnwerpers gezet en kunnen in de toekomst meer grote fietsevenementen naar Drenthe gehaald worden. Gedeputeerden Brink en Jumelet: "Onze felicitaties gaan naar een ieder die hieraan heeft meegewerkt. We gaan met elkaar nog vele (fiets)kilometers maken om - met het label in de hand - Drenthe de absolute fietsprovincie te maken. Of het nu gaat om recreatief fietsen of topsport voor iedereen. In Drenthe bieden we het allemaal.” Para-Cycling Worldcup en WK Als gevolg op de European Handbike Competition 2016 in Emmen hebben de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen drie grote topsportevenementen naar Emmen gehaald: De UCI World Cup Para-Cycling Road 2017 & 2018 en de UCI WK Para-Cycling Road in 2019. Wethouder Wilms: “Wij zijn ontzettend blij dat we deze topsportevenementen in Emmen mogen organiseren. Met de Vuelta, NK Wielrennen en de Gouden Pijl laten we zien dat we in staat zijn om van deze evenementen een groot feest te maken. Emmen houdt van de wielersport!” Drenthe Beweegt Voorzitter Roger de Groot van Drenthe Beweegt: ”Op een moment als dit laten we zien hoe sterk we zijn als we samenwerken. De gemeenten, provincie, onderwijs en bedrijfsleven werken samen om Drenthe sterker te maken. Deze samenwerking is uniek in Nederland.” De evenementen worden in nauwe samenwerking met alle partijen en The Organizing Connection georganiseerd

Auteur

Albert-Jan Garama