#WalkForFreedom in Assen

Assen

Assen doet 15 oktober mee aan een wereldwijd evenement om fondsen te werven en bewustwording te creëren, genaamd #WalkForFreedom. Het doel van dit evenement is om het licht te laten schijnen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij.

Met 200 wandelingen in 28 landen vorig jaar is het doel van A21, een wereldwijde anti-mensenhandel organisatie om nog meer fondsen te werven en bekendheid te genereren tijdens de derde editie van de jaarlijkse Walk For Freedom 2016. Christine Caine, de oprichter van A21, zegt, “Elke keer één stap. Elke keer één euro. Elke keer één leven. We zullen moderne slavernij afschaffen.” Je kan de Walk For Freedom herkennen doordat het één lange lijn van deelnemers is, gekleed in het zwart met zwarte tape over hun mond heen. Zo representeren zij de 27 miljoen slaven zonder stem. Terwijl de stoet door de stad trekt wordt er informatie uitgedeeld aan de toeschouwers. De Walk For Freedom in Assen zal plaatsvinden om 13.30 uur in de binnenstad.

Auteur

Albert-Jan Garama