Van Norg naar Paramaribo

Assen

Het meestal zo rustige Norg werd afgelopen zaterdag overspoeld door vechters en vechtsportliefhebbers. Voor de vierde keer werd in De Brinkhof het kickboksgala The Warriors gehouden.

NORG/ASSEN - Organisator Etien Thezalus blikt tevreden terug op zijn vierde gala. Enig smetje was het niet doorgaan van de hoofdpartij. Publiekstrekker Michael Duut stond geprogrammeerd tegen de Belg Matthieu Kongolo. De partij was afgesproken op 95kg., maar Kongolo bleek ruim tien kilo te zwaar. ,,Zeer onprofessioneel”, zegt Thezalus, ,,En erg vervelend om dat aan het publiek te moeten vertellen.” Warriorstitel Gelukkig brachten de andere partijen genoeg spektakel. Assenaar Patrick Slijngaard won zijn partij om de Warriorstitel. Op punten, al ging het niet makkelijk. ,,Het was spannend”, vertelt Slijngaard. ,,De vermoeidheid sloeg toe waardoor ik de laatste twee ronden veel heb weggegeven, maar ik ben trots dat ik de titel heb binnen gesleept. Hier doe je het voor. Hier heb ik hard voor getraind.” Zijn trainer Chris Roest, van Moksha Gym uit Assen is ook trots op zijn pupil. ,,Hij heeft er keihard voor gewerkt. Patrick is een voorbeeld voor de sport.” De enige vrouwenpartij van de avond was het wereldtitelgevecht tussen Rachel Adamus en Anissa Haddaoui. Adamus had in april, tijdens The Warriors III, de titel veroverd maar moest deze alweer afstaan aan Haddaoui. In een zwaarbevochten partij, waarin de dames gesteund werden door veel meegereisde fans , bleek Haddaoui de sterkste. ,,Du bist ein machine!” Dat de bezoekers niet alleen uit Nederland kwamen bleek ook uit de aanmoedigingen voor de Duitser Kevin Botz. Ruim vier uur rijden hadden ze het ervoor over om hun vriend te supporten: ,,Du bist ein machine!” Het bleek niet voor niets. De Frankfurter Botz won zijn partij. Armenian Lion Na het uitvallen van de partij van Michael Duut was de strijd om de IRO-wereldtitel tussen de Armeen Jegis Yegoian en de Nederlanders Jeroen de Groot de hoofdattractie. Het bleek geen thuiswedstrijd voor de Nederlander gezien de in grote getale aanwezige Armenen. De strijd ging aardig gelijk op tot de ‘Armenian Lion’ een rechts directe over de verdediging plaatste en de Nederlander zwaar knock-out ging. Dit tot grote vreugde van de aanwezige Armeniërs. Het was een van de vele hoogtepunten die de avond kende. Thezalus was dik tevreden. ,,Het was een geslaagd gala. Het publiek heeft genoten van mooie partijen. Ook bij de jeugd.” Onder het publiek ook veel prominenten. ,,Ik ben blij dat veel bekenden op mijn gala komen en dat je een praatje met hun kunt maken.” Suriname Inmiddels kijkt Thezalus alweer vooruit. The Warriors 5 staat gepland op 22 april 2017, maar dat niet alleen. The Warriors gaat ook internationaal. De datum staat nog niet vast, maar wel zeker is dat The Warriors 6 in Parimaribo, Suriname, plaatsvindt. In samenwerking met Simson Gym in Suriname gaat Thezalus in zijn geboorteland een volgend gala neerzetten. Een uitdaging, maar daar houdt hij wel van. Thezalus heeft sinds twee jaar zijn eigen sportschool in Norg, Killa’s Cardio Boxing, en is gelijk gala’s gaan organiseren. ,,Het voelt heel speciaal om The Warriors nu ook naar Suriname te brengen. Er lopen in Suriname veel getalenteerde vechters rond.” Maurice Vos Foto Maurice Vos

Auteur

Albert-Jan Garama