Lancering ‘Het Jaor Deur’ bij gedeputeerde Cees Bijl

Assen

Het kinderliedtiespakket ‘Het Jaor Deur’ (Met Drentse Kinderliedties) is klaar. Om dit te vieren, overhandigt de projectgroep het eerste pakket op donderdag 13 oktober om 12:30 uur samen met basisschoolkinderen aan gedeputeerde Cees Bijl.

Deze feestelijke lancering zal plaatsvinden in het provinciehuis in Assen. Tevens is dit het startschot in de aanloop naar het kinderliedtiesfestival, dat later dit jaar op TV Drenthe wordt uitgezonden. Een aantal kinderen zal naast het aanbieden van het boek en twee cd’s één van de twintig nieuwe liedjes ten gehore brengen. Vanaf donderdag 13 oktober is het nieuwe kinderliedjespakket overal verkrijgbaar. Ouders, Sinterklaas, grootouders, de Kerstman, ooms en tantes, scholen, kunstinstellingen enz. kunnen kinderen een groot plezier doen met dit prachtige, eigentijdse muziekpakket. Binnen het project ‘Het Jaor Deur’ werden dit jaar twintig nieuwe Drentse kinderliedjes gemaakt die door iedereen bij allerlei speciale momenten van het jaar gezongen kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan: Kerst, Sinterklaas, Pasen, vakantie, feest, verjaardag en schoolreis). De twintig liedjes vormen de rode draad tijdens een uniek kinderliedtiesfestival op TV Drenthe. Op 12 november a.s. vinden opnames plaats met deelnemende kinderen uit alle hoeken van Drenthe. Er doen twaalf groepen van twee tot twintig kinderen in de basisschoolleeftijd mee die elk een liedje uit het pakket zullen zingen. Er zijn drie voorrondes en een finale. Deze uitzendingen zijn op de zaterdagen in december (3,10,17 en 24 december) op TV Drenthe. De projectgroep 'Het Jaor Deur’ (Met Drentse Kinderliedties)'bestaat uit zangeres Martijje, Jan Germs (Huus van de Taol), Jan Kruimink (Stenden Hogeschool Pabo Emmen) en Marinus Scholten (MS Muziekeducatie). RTV Drenthe is partner in het project. Het pakket is vanaf 13 oktober verkrijgbaar via het Huus van de Taol en boekenzaken in Drenthe en kost € 25,--. De liedjes zijn daarnaast ook digitaal te verkrijgen via online diensten als iTunes en Spotify. Meer informatie over het project kun je vinden via de website www.hetjaordeur.nl of via kinderliedjes@martijje.nl of info@huusvandetaol.nl

Auteur

Albert-Jan Garama