Wethouder Bent trekt de wandelschoenen aan voor de Drentse Hooglanden wandelweken

Assen

Bij het belevingspad in Hoogersmilde heeft wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden-Drenthe afgelopen week het startsein gegeven voor de wandelweken. Voor het zesde jaar worden de Drentse Hooglanden Wandelweken dit najaar georganiseerd in de herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober.

Tijdens de herfstvakantie is er een divers aanbod van verschillende, bijzondere wandelingen op de Drentse Hooglanden. De wethouder heeft als startsein alvast de wandelschoenen aan gedaan en hoopt dat de wandelweken wederom een succes zijn! Tevens kreeg de wethouder het nieuwe kleurboek van de Drentse Hooglanden aangeboden door Herman Koobs, voorzitter van de VTRB. Dit kleurboek (voor jong en oud) is te koop bij de Tourist info kantoren in Westerbork en Orvelte en bij het Huus van de Taol in Beilen. Hiermee kunnen de bezoekers na hun verblijf op de Drentse Hooglanden hun bijzondere belevingen zelf een mooi kleurtje geven! De Drentse Hooglanden te voet ontdekken in de herfst dat is het uitgangspunt van de organisatie geweest bij het opzetten van deze weken. In het najaar is onze omgeving prachtig en hoe kun je daar het beste van genieten? Door de avontuurlijke en historische wandelingen te beleven die zijn samengesteld met medewerking van diverse ondernemers en stichtingen. In de afgelopen jaren is het aantal wandelingen gegroeid en daar is de organisatie erg blij mee. Toeristen en inwoners kunnen op deze manier net even ‘anders’ wandelend genieten van de natuur en cultuur op de Drentse Hooglanden. Wandelingen Dit jaar is er een GPS route, zijn er twee historische wandelingen en is er een heuse puzzeltocht in het programma opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om twee dagen achter elkaar te lopen met diverse afstanden. Voor de avonturiers is het belevingspad of de griezeltocht een echte aanrader! Kortom, voor jong en oud is er de mogelijkheid om bijzondere wandeltochten te maken terwijl de herfst zijn intrede doet. Informatie Alle wandelingen staan op www.drentsehooglanden.nl. Voor meer informatie en flyers kan men ook terecht bij de Tourist Info Punten in Orvelte en Westerbork.

Auteur

Albert-Jan Garama