Voorlichting en demo AED voor vrijwilligers sportverenigingen

Assen

Vaart welzijn/AssenBeweegt! organiseert een voorlichtingsbijeenkomst/demonstratie AED op 27 oktober om 19.00 uur in de kantine van vv Asser Boys, Lonerstraat 100A. Is er veel belangstelling, dan is er een tweede voorlichting om 20.30 uur.

Bij veel Asser sportverenigingen, in sporthallen, maar ook in openbare gebouwen en winkels hangt tegenwoordig een AED, ofwel Automatische Externe Defibrillator. Bij de sportverenigingen hebben diverse mensen een opleiding gehad voor het gebruiken van een AED en om te reanimeren. Er zijn ook signalen dat veel vrijwilligers bij de sportclubs, die geen opleiding hebben voor het gebruik van een AED, in geval van nood toch wel graag zouden willen weten hoe zo’n apparaat nou werkt. Daarvoor biedt Vaart welzijn/ AssenBeweegt! een voorlichtingsbijeenkomst aan. Voor de vrijwilligers van de Asser sportverenigingen is deelname aan deze bijeenkomst gratis. Deze voorlichting is geen reanimatie/AED-opleiding. Er wordt een demonstratie gegeven, niet geoefend. Opgave van te voren is verplicht en kan via www.assenbeweegt.nl/agenda/voorlichting-aed.

Auteur

Albert-Jan Garama