Popronde Assen in aantocht

ASSEN

Jeangu Macrooy, The Grand East, Radio Eliza, CYNBEL en 41 andere acts komen op donderdag 20 oktober 2016 naar het centrum van Assen. Bijzonder dit jaar is dat het festival in Assen bijna is verdubbeld qua locaties en concerten ten opzichte van vorig jaar. Veel Asser ondernemers slaan de handen ineen om van dit festival een nóg groter succes te maken dan het vorige jaar.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 15 september tot en met zaterdag 26 november reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 40 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk. Popronde vindt in Assen plaats op donderdag 20 oktober. Meer dan 45 acts presenteren zich bij de 30 deelnemende locaties. Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan. Nieuwe locaties Tijdens de Popronde vormen locaties in en om het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en de gebruikelijke (pop)podia fungeren ook Eetcafe De Witterbrug, Stadscafé De Pelikaan, de Bibliotheek Assen en andere bijzondere plekken als de Abdijkerk in het Drents Museum, de winkel van Willem (Marktstraat), de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen, kapper Ed&Friends en Studio Tanner. Zaal 11 wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar Poppodium waar, naast de Popronde programmering, ook de Popronde Afterparty plaatsvindt. Programma Popronde Assen op 20 oktober. Tijdens Popronde Assen vindt vóór de officiële start van het programma, vanaf 13.00 uur, een aantal previews plaats op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen, tijdens deze previews van elk 20 minuten krijg je alvast een voorproefje van wat je 's avonds kan verwachten. Om 19.45 uur start het programma van Popronde Assen tijdens de grote opening in de Abdijkerk van het Drents Museum. Museumdirecteur Annabelle Birnie zal de opening hiervoor verrichten, waarna de acts Rosemary&Garlic de aftrap geeft voor de Popronde. Publiek is hiervoor van harte welkom via de groepsingang van de Abdijkerk. Vanaf 23.45 u is Zaal 11 (het oude Theater Diana) de plek waar de afterparty losbarst, met The Royal Engineers en 45ACIDBABIES wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Opener: Rosemary&Garlic De dromerige indie-folk van Rosemary & Garlic maakte een hoge vlucht toen de band 'The Kingfisher' in eigen beheer uitbracht. Die schopte het binnen de week tot Best Selling folk-album op Bandcamp. De band kreeg internationaal airplay bij o.a Folk Radio en Amazing Radio, en verscheen in zelfs in Spotify's The Most Beautiful Songs in the World playlist! Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Naast Assen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Emmen en nog 38 andere steden door het hele land. Programma: http://www.popronde.nl/steden/assen

Auteur

Albert-Jan Garama