Eis: Veelpleger in behandeling voor diefstal met geweld

Assen

Een 29-jarige man uit Emmen is schuldig aan diefstal met geweld bij de Jumbo in Assen. Dat stelde de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Assen.

De man werd 19 september door winkelmedewerkers van de supermarkt aan de Nijlandstraat betrapt toen hij probeerde om pakken koffie te stelen. Ze waarschuwden de politie en wilden de Emmenaar in een kantoortje laten wachten. De verdachte zou daar één van de winkelmedewerkers bij de keel hebben gepakt. Volgens de officier van justitie is dat duidelijk te zien op camerabeelden van de winkel.

De man verklaarde tegen de rechter dat hij naar de wc moest en zich verzette, omdat hij werd tegengehouden. Hij heeft een lang strafblad en verslavingsproblemen. De officier van justitie vindt dat hij nu een behandelstraf (ISD) van twee jaar voor veelplegers moet krijgen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Auteur

Redacteur