Drenthe College gaat voor duurzaamheid

Assen

Drenthe College Assen zette zich op maandag 10 oktober in tegen verspilling en voor duurzaamheid. Door het organiseren van de DC Duurzaamheidsdeals ging DC voor een lagere CO2 uitstoot en een grotere bewustwording van hoe makkelijk duurzaam leven eigenlijk is.

De dag begon met studenten die hun scooter lieten staan en samen op de fiets naar school kwamen. Ook wisten mensen elkaar te vinden om te carpoolen. Studenten, medewerkers en buurtbewoners hadden vooraf hun ongebruikte spullen ingebracht in ruil voor shoptegoed. Met het shoptegoed kon iedereen vervolgens op een zogenaamde miskoopmarkt iets uitkiezen wat wel van pas zou komen. Alle overgebleven artikelen zijn aan het eind van de dag opgehaald door inbreng- en weggeefwinkels in en om Assen. Zo krijgen alle ongebruikte spullen een nuttige bestemming. Deze actie werd gedaan in het kader van de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vonden, voor het achtste jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen meer dan 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.

Auteur

Albert-Jan Garama