Al veel deelnemers voor eerste 125 kilometer ultratrail Rolde

Assen

De Indian Summer Ultra is een trailrun van 60, 100 en 125 kilometer. De route loop aan één stuk voornamelijk door de gemeente Aa & Hunze en is voor 95% onverhard. Het parcours loopt door prachtige natuurgebieden en is een visitekaartje voor de gemeente. De start is op op 29 oktober om 6 uur vanaf Camping De Weyert in Rolde.

Ruim honderd deelnemers hebben zich al aangemeld voor de solo ultra onderdelen. Daarnaast hebben 35 teams van twee tot zes personen zich aangemeld voor het estafette onderdeel. Voor wie dit te lang is wordt op dezelfde dag ook twee solo trail afstanden van 14 en 27 kilometer aangeboden. De organisatie verwacht in totaal 500 sporters verdeeld over alle afstanden. De ultra afstand van 125 kilometer is opgedeeld in zes etappes. De route start in Rolde en loopt via Gasteren naar Anloo, van hier over de Gasterse Duinen, het Balloërveld en Kampsheide terug naar Rolde. Vervolgens naar Westerbork waarna aan de oversteek naar het Boomkroonpad wordt begonnen. De 125 km lopers lopen vanaf hier nog een lus van 25 km richting het Drouwenerzand en terug voordat zij de laatste 16 km mogen afleggen naar de finish. Alle deelnemers krijgen tot middernacht de tijd om de zware ultratrail te volbrengen. De organisatie biedt namens de sporters een SPORT4NATURE cheque aan Staatsbosbeheer. Een bedrag van €750 is reeds toegezegd aan Boswachter Evert Thomas die de cheque in ontvangst zal nemen. Inschrijven www.IndianSummerUltra.nl. Foto Flip Sik.

Auteur

Albert-Jan Garama