ACV verdedigt topklassering tegen hekkensluiter Dronten

Assen

Door een zwaarbevochten overwinning bij Staphorst en puntenverlies van een paar concurrenten heeft ACV zaterdag een goede slag geslagen. Het voert in punten nu samen met DOVO de ranglijst in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal aan.

Alleen door een slechter doelsaldo is ACV de tweede plaats toebedeeld. Die topklassering wil het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ASV Dronten graag een vervolg geven. De ploeg uit de polder debuteert dit seizoen in de hoofdklasse en heeft het op dat niveau erg moeilijk. In acht wedstrijden heeft ASV Dronten zeven keer verloren en werd één keer gelijkgespeeld. Daarmee sluit de formatie van trainer Kroes de ranglijst. Die remise werd geboekt tegen SDC Putten en dat is op dit moment de nummer drie. ACV zal daarom op haar hoede moeten zijn. Als thuisspelende club is het wel favoriet en de overwinning bij het sterke Staphorst zal vertrouwen hebben gegeven. ACV-ASV Dronten begint om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama