Mannenmode de Rooij met mode en kunst

Assen

Pentekeningen met een grappige twist van beeldend kunstenaar en illustrator Redmer Hoekstra, nu te bewonderen bij Mannenmode de Rooij Assen. Redmer Hoekstra (1982) is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle als Beeldend kunstenaar en illustrator.

,,Ik heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat en dit wist ik op de academie te herontdekken en in mijn tekenen te verwerken. Het zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek. Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur." De expositie bij Mannenmode de Rooij is tot eind december te bezichtigen tijdens de winkel-openingstijden. Ook koopzondag 30 oktober geopend van 13.00 tot 17.00 met een hapje en een drankje. Mannenmode de Rooij, Marktstraat 1, Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama