Garage TDI pakt de binnenstad

Assen

Garage TDI wil toegankelijk theater maken en verhalen soms letterlijk naar het publiek toebrengen. Mooie samenwerkingen in de binnenstad zijn daar een goed voorbeeld van.

Vorig jaar rond kerst bracht Garage TDI een warme midwinternacht mythe in restaurants, winkels, op straat, het gemeentehuis en in woonkamers. In oktober trekken twee verschillende voorstellingen van de opleiding van Garage TDI door de binnenstad. De kindervoorstelling Rikketik-tik speelt op 16 oktober 14.00 uur bij kinderboekenwinkel Rapunsel. De voorstelling gemaakt op de thematiek van de kinderboekenweek maakt kinderen enthousiast voor taal, verhalen en lezen. Op 15 en 22 oktober speelt De mythe van de veerman in het kader van Oktober de maand van het wonen als huiskamer toneel bij Woondesign Ammarens om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. En om de sfeer lekker huiselijk te maken zijn er deze dagen hapjes en drankjes van LIFF en Fellini. Het stadsgezelschap Garage TDI werkt graag samen met ondernemers uit Assen en wil door middel van theater bijdragen aan een kleurrijke en sfeervolle binnenstad. Garage TDI hoopt op deze manier nieuw publiek aan haar gezelschap te binden, zodat zij ook beter bekend raken met zowel de professionele als de Talent voorstellingen van Garage TDI, die spelen binnen het onderwijs, in theaterzalen, op festivals, of in de eigen werkplaats aan de Industrieweg.

Auteur

Albert-Jan Garama