10.000 vrienden voor Vrienden TT Circuit

ASSEN

rienden TT Circuit Assen heeft de 10.000ste Vriend kunnen noteren. Deze mijlpaal is mede bereikt via een actie via de nieuwsbrief van Vrienden TT Circuit Assen.

Daarnaast zijn leden van de Activiteiten Commissie, samen met het promoteam, voortdurend bezig op beurzen en evenementen nieuwe Vrienden te werven. Tijdens de komende Vriendendag, zaterdag 15 oktober, zal de naam van 10.000ste Vriend bekend worden gemaakt. Die dag worden hem of haar attenties aangeboden, net als degene de nieuwe Vriend heeft aangemeld. De Stichting Vrienden TT Circuit Assen is in 2008 opgericht op initiatief van de Kamer van Koophandel. Destijds lag het TT Circuit vaak onder druk van mensen die evenementen op de baan als ‘overlast’ zeggen te ervaren. De Kamer van Koophandel vond het toen tijd worden dat ook sympathisanten hun stem lieten horen en zich verenigden. Dit mede vanwege de grote economische waarde van het TT Circuit. Op zaterdag 15 oktober is dus de jaarlijkse Vriendendag. Deze dag staat in het teken van het onderwerp veiligheid en wordt gepresenteerd door tv-commentator Evert ten Napel. In het weekend van 15 en 16 oktober staat ook de laatste motorrace van het seizoen op het programma van het TT Circuit, de Battle of the Nations. Dat weekend is er een paddock vol activiteiten, live muziek, dj’s, demonstraties, een kinderplein met gigantische speeltoestellen, merkenclubs, heel veel classics, contests en een apart caféracergedeelte. Hoofdmoot vormen de races, waarin vijf soloklassen en de zijspanklasse aan de start komen.Oud-coureur Jan Huberts, foto Ad van de Graaf/Moto73.


Auteur

Redacteur