Twee workshops over tegengestelde aquareltechnieken Galyna Aguf

ASSEN

Tijdens de expositie van Tekenstudio Galyna Aguf in galerie Kunstplaza-DSG van Vanderveen geeft Galyna twee aquarelworkshops om het terrein van schildersmaterialen te verkennen.

Tegenwoordig is dit een breed gebied, waar allerlei variaties mogelijk zijn. Aquarelverf bijvoorbeeld, kan gebruik worden zoals men acrylverf of olieverf toepast en vice versa. Door bepaalde hulpmiddelen kan men acrylverf langzaam en olieverf snel laten drogen. De werkwijzen zijn door de jaren heen zo met elkaar vergroeit, dat het soms moeilijk is de oorsprong van de technieken terug te vinden. En dat is nu precies waar het in deze workshops "Glaceren, het wonder van transparante lagen" (14 oktober) en "Tegenlicht en wonder van reflectie" (28 oktober) over zal gaan: het herontdekken van oorspronkelijke, maar tegengestelde technieken van aquarel. De bedoeling is, om aan de hand van demonstraties de verschillende eigenschappen van aquarelverf te ervaren en dat aansluitend zelf toe te passen. Datum en prijs: 14 en 28 oktober, € 30,- per workshop (incl.materialen) Opgave website www.aguf.nl of 06-57655269, 0592-785084.

Auteur

admin