Optreden HEM en Breiberger Muzikanten

Assen

Hesseler Eerste Mannenkoor (HEM) en de Breiberger Muzikanten treden 5 november op voor de Vrienden van RTV Drenthe en andere belangstellenden. Dit alles vindt vanaf 20.00 uur plaats in het Wilhelminagebouw te Beilen.

HEM heeft 21 actieve leden uit Oosterhesselen en omgeving. Dit dorp wordt in de volksmond ‘Hesseln’ genoemd. Het koor is opgericht in 2000. Initiator en dirigent vanaf het eerste uur is Jan Kruimink. Het repertoire van HEM bestaat uit arrangementen van popsongs van weleer, met een evenwichtige balans tussen rustige, gedragen liederen en uitbundige, vlotte liederen. Er wordt gezongen in meerdere talen: Nederlands, Engels, Drents en soms Duits. HEM heeft in haar programma actie en humor opgenomen, zodat het publiek kan rekenen op een gevarieerd muzikaal programma. Bij diverse nummers worden ze ondersteund door piano, gitaar of accordeon. Breiberger Muzikanten De Breiberger Muzikanten is een allround-orkest uit Dalerpeel en Nieuwe Krim, dat een repertoire heeft van koraal- tot volksmuziek en van klassieke muziek tot spetterende popsongs Ten Zuidoosten van Dalerpeel ligt de zogenaamde Breiberg. Deze naam kwam voort uit een herder die op een wat hoger gelegen heuvel (berg) zijn schapen hoedde. Bij het waken van de schapen besloot deze herder te gaan breien. Zo ontstond de naam de Breiberg. Het ensemble bestaat momenteel uit ruim 25 enthousiaste muzikanten Kaarten te bestellen via de site www.vriendenrtvdrenthe.nl of 06-27272804 De kosten bedragen 5 euro voor leden en 10 euro voor niet leden.

Auteur

Albert-Jan Garama