Geuren en kleuren in het herfstbos

ANLOO

Het Nationaal Park Drentsche Aa heeft 15 oktober een ‘geuren en kleuren wandeling’ in het ‘Everts-herfst-bos’. Het weer wordt guurder, de bladeren aan bomen en struiken beginnen te verkleuren en de geuren van de herfst vullen je neus. Trek de warme jas, laarzen of wandelschoenen aan en beleef met de Nationaal Park gidsen het herfstbos.

Het Evertsbos heet officieel Boswachterij Anloo en is sinds 1972 in handen van Staatsbosbeheer. In 1914 werd het eerste stukje bos geplant door de fam. Everts, die het 160 ha. grote terrein stukje bij beetje aankocht. Een grote variatie aan begroeiing en een Pinetum zijn kenmerken van dit bos, evenals heide en vennen. Ook een hunebed en een paar grafheuvels bevinden zich in dit bos. Recent is in het Evertsbos een urnenveld geopend. Start 13.30 uur, parkeerplaats Pinetum aan de weg van Anloo naar Anderen. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Foto Bram van Oirschot.

Auteur

Albert-Jan Garama