The Whispering Tree in De Amer

Assen

Singer-songwriter Eleanor Kleiner en multi-instrumentalist Elie Brangbour vormen samen het hart van The Whispering Tree. Dit Frans-Amerikaanse duo ontmoette elkaar op een muziekschool in Londen en hebben nu New York als thuisbasis.

Ze delen niet alleen hun passie voor muziek, maar ook hun behoefte aan het maken van reizen. Ze trokken als musici door Zuid Amerika en zeven maanden door China. Hun debuutalbum Go Call the Captain (2010) is beïnvloed door hun reiservaringen. In 2013 volgde de EP The Escape, vol met verhalende en tot de verbeelding sprekende songs. “Ik denk dat het onderliggende thema voor alle liedjes het verlangen naar onbeperkte vrijheid is”, zegt Eleanor Kleiner er zelf over. Het geluid van The Whispering Tree, dat een combinatie heeft weten te vinden van folk en rock, met soms een snufje gypsy jazz en bluegrass, wordt omschreven als sfeervol en warm. Kleiner neemt de vocalen voor haar rekening, Brangbour speelt afwisselend gitaar en bas. Op het podium van De Amer worden zij bijgestaan door Clif Jackson (staande bas), Chris Schultz (drums) en Clifton Hyde (gitaar). Zondag 16 oktober, aanvang 14.00 uur voorprogramma 13.15 uur. Entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama