Judasoren en duivelseieren in NP Drentsche Aa

Assen

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 15 oktober een paddenstoelenwandeling. Onderweg vertelt een Nationaal Park gids over de rol van paddenstoelen in de natuur en krijgen deelnemers specifieke informatie over een aantal soorten.

Ook de naamgeving van Paddenstoelen komt aan de orde. Want wat doen judasoren en duiveleieren in het Nationaal Park? Gedurende de wandeling komen ook het Drentsche Aa landschap en cultuurhistorie aan bod. Aanvang 14.00 uur, Nationaal Park Toegangspoort Deurze achter CR de Aanleg aan de weg Assen-Rolde. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Het meenemen van een spiegeltje wordt aanbevolen. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Judasoren op een vliertak.

Auteur

Albert-Jan Garama