Groninger dekhengst Macho Polo verkocht aan Sunrise Farms Sport Horses Florida

Assen

Het boegbeeld van Stal Vredenheim, de Groninger kampioenshengst Macho Polo, is inmiddels veilig de Atlantische Oceaan over gevlogen naar Florida. De familie Brinkman uit Rolde verkocht de hengst onlangs naar de Verenigde Staten waar hij een stal zal betrekken bij de Sunrise Farms Sport Horses van Shelley en Karel van den Neste.

De goedfokkende zesjarige zoon van Gerlinus werd in 2013 goedgekeurd en mocht zich de afgelopen twee jaren Kampioen van de Groninger hengsten noemen. Na een veelzijdige opleiding in zijn jonge jaren, maakte Macho Polo dit jaar vooral furore in de dressuursport onder Grand Prix-ruiter Hergen van Hall. Hij leidde de hengst op tot ZZ-Licht niveau en speelde tot slot ook een bemiddelende rol in de verkoop. Macho Polo heeft binnen de Vereniging het Groninger Paard reeds een aantal veelbelovende nakomelingen, waarvan de oudsten nu bijna volwassen zijn. Door de verkoop van de hengst hebben zijn zoons nu vrij baan om het stokje van hun vader over te nemen. Het zeldzame Groninger ras en de hengst Macho Polo staan de familie Brinkman erg na aan het hart. Ze zullen de hengst erg gaan missen, maar zijn vooral ook enorm trots dat hij zijn afkomst nu mag gaan vertegenwoordigen in de Verenigde Staten. Foto Claudia Dermois.

Auteur

Albert-Jan Garama