Galerie Wildevuur Hooghalen in de race voor Galerie van 2017

Assen

Galerie Wildevuur in Hooghalen is er weer bij en in de race voor de titel Galerie van het Jaar 2017. Galerie Wildevuur uit Hooghalen is weer genomineerd bij de laatste 20 galerieën uit Nederland. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform in samenwerking met de Stichting Kunstweek.

In totaal zijn twintig galerieën genomineerd. De jury kiest de winnaar uit de tien galerieën die de meeste stemmen van het publiek hebben gekregen. Op zondag 15 november wordt de Galerie van het Jaar bekend gemaakt tijdens de Nationale Kunstdagen in Ahoy Rotterdam. Galerie Wildevuur Hooghalen werd in 2013 derde en 2014 vierde, 2015 derde en 2016 vierde. ,,We zijn al jaren bij de laatste vier beste galerieën van Nederland, zou het dit jaar dan eindelijk eens een keer gaan lukken ? Het zou geweldig zijn want we zitten volgend jaar 25 jaar in de Galerie, dat zal een kers op de slagroom zijn", aldus Philip Wildevuur. Nederland telt meer dan 1.200 galerieën waar beeldende kunst wordt verkocht en vaak ook wordt verhuurd. Mede vanuit de behoefte om inzicht te krijgen in de mate waarin galerieën worden gewaardeerd, vindt de verkiezing Galerie van het jaar plaats Zie ook www.galerievanhetjaar.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama