Cursus zelfverdediging bij Kubi Nage

Assen

Vereniging Kubi Nage zal, bij voldoende opgave, vanaf dinsdag 25 oktober 2016 lessen in zelfverdediging aanbieden voor volwassenen. De locatie is de sporthal van de groene Borg in Westerbork. De cursus duurt tien weken.

Tijdens de workouts zelfverdediging besteden we aandacht aan preventie, effectief handelen en het wegkomen uit bedreigende situaties. Je bent beter voorbereid op eventuele bedreigende situaties waarin je terecht zou kunnen komen. Reacties van deelneemsters van de vorige cursus: “De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik me meer bewust ben van de gevaren .” “Ik denk dat ik nu wel in staat ben om alerter te reageren dan voorheen op bedreigende situaties. “ “Ik heb zeker wat aan de cursus gehad ; meer zelfvertrouwen als ik in het bos loop iedere dag ! En ik vond het volgen van de cursus leuk en was verrast dat er zoveel verschillende manieren waren om mezelf te kunnen verdedigen.” Ervaring met vechtsport en of zelfverdediging is niet nodig. Vanuit de basis zullen eenvoudige technieken aangeleerd worden waarmee je jezelf kunt bevrijden uit pakkingen en/of omvattingen. Er is ook geen speciale kleding nodig voor het volgen van de lessen, een lange sportbroek en een T-shirt is voldoende. De lessen worden verzorgd door Richard Bel, 2de dan judoka en gediplomeerd judoleraar (JBN) van Kubi Nage. Voor meer informatie en opgeven zie de website www.kubina.nl en per mail info@kubinage.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama