Samen Actief stopt na 20 jaar

Assen

Twintig jaar organiseerde Samen Actief elk weekend 1 of 2 activiteiten voor singles in Drenthe en soms ook in Groningen.

Dit kon wandelen zijn, fietsen, uit eten gaan, bowlen, klootschieten maar ook wel eens een weekend weg gaan met elkaar. De deelname varieerde van 6 personen bij het wandelen tot soms 40 voor het bowlen. Vele personen hebben in de loop der jaren meegedaan met Samen Actief. Ze hadden zo een gezellige invulling voor in het weekend. Soms leidde het tot vriendschappen buiten de groep maar ook regelmatig ontstonden er relaties binnen de groep en ging men samenwonen. Er kwamen steeds nieuwe mensen bij en anderen gingen na een tijdje weer hun eigen weg. Sommige mensen hebben 18 jaar meegedaan en werden bijna familie. Er waren vele leuke, gezellige , bijzondere , actieve en minder actieve mensen bij de groep. Er is veel lief en leed gedeeld met elkaar. Maar nu stoppen de organisatoren met Samen Actief. Samen actief is een jaar geleden een onderdeel geworden van Stichting Activiteiten voor Singles die, naast Samen Actief, ook dansavonden voor singles organiseert in zaal Hofsteenge in Grolloo. Deze avonden worden druk bezocht. Men kan daar ruim 130 andere alleenstaanden vanaf 40 jaar ontmoeten uit heel Drenthe en omgeving. De ongedwongen sfeer nodigt uit tot contacten maken en de muziek tot disco dansen op oude en hedendaagse hits van DJs4party. Deze avonden blijven gewoon doorgaan. De nieuwe dansavond van de maandelijkse reeks Single Party,s begint op 22 oktober.

Auteur

Albert-Jan Garama