Parkeergarages De Nieuwe Kolk en Citadel bekroond met ESPA award

Assen

Wethouder Harmke Vlieg ontving gisteren twee ESPA awards uit handen van de Peter Martens, bestuurslid van de Vexpan, het Nederlandse platform voor parkeren.

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche om de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen te verhogen Zowel parkeergarage De Nieuwe Kolk als parkeergarage Citadel voldoen aan een uitvoerige lijst van criteria. Wethouder Harmke Vlieg is trots op deze erkenning: “Beide garages zijn sinds een paar jaar geopend. Het is prettig om bevestigd te krijgen dat we solide, veilige en toegankelijke garages hebben neergezet.” ESPA Of een garage in aanmerking komt voor het ESPAkwaliteitslabel wordt bepaald door het gebruiksgemak, de veiligheid, het comfort, de betaalsystemen en de gastvrijheid van de beheerders te toetsen. Parkeergarages De Nieuwe Kolk en Citadel kregen hoge cijfers voor toegankelijkheid van voetgangers, de in- en uitritten en de hellingbanen. Nieuw parkeerbeleid In 2015 heeft de gemeente Assen het parkeerbeleid gewijzigd. Er is een aantal maatregelen doorgevoerd, om het parkeren in de parkeergarages aantrekkelijker te maken. Het parkeren in de garages kost bijvoorbeeld maximaal zes euro per dag. De bezoekersaantallan in de garages zijn goed. De Citadel heeft een hoog aantal abonnementhouders en bezoekers weten de weg naar de Nieuwe Kolk steeds beter te vinden. Op de foto: Wethouder Harmke Vlieg en Jannes Oeben van parkeerbeheer hebben de ESPA Awards in ontvangst genomen. Verder van links naar rechts Peter Martens van Vexpan en Thomas van Dongen van Interparking.

Auteur

Albert-Jan Garama