Live talkshow Asser Praat

Assen

In Theater De Nieuwe Kolk is zondagmiddag 9 oktober en 13 november een live talkshow onder de noemer ‘Asser Praat’. Het initiatief komt van twee leden van de Asser Historische Vereniging: Kars Klok en Bernd Otter. Gasten in de show vertellen over hun aandeel in de lokale geschiedenis. Op 9 oktober staan de veranderingen in de binnenstad in de schijnwerper, op 13 november de culturele ontwikkelingen in Assen.

In het programma krijgt de bekende rubriek ‘Straat van mijn jeugd’ uit het Asser Historisch Tijdschrift - waarvan Otter hoofdredacteur is - een live variant. Er valt een kleintje geschiedenisquiz te verwachten en een positief kritische uitsmijter. De centrale thema’s worden geïllustreerd door foto’s uit het AHV-archief. De Asser zanger en liedjesschrijver Jason Staal zorgt voor de muzikale omlijsting. Beide keren vindt de informele talkshow plaats in het Theatercafé van Theater De Nieuwe Kolk. De aanvang is 14.30 uur en kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via dnk.nl of aan de balie van De Nieuwe Kolk. Asser Praat wordt gehouden onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging en voor de organisatie tekenen Theater De Nieuwe Kolk en Bibliotheek Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama