Prijsuitreiking campagne scootervrienden: veiligheid voorop

Assen

Bijna dagelijks vindt er in Drenthe een brommer- of scooterongeluk plaats. Door pech, andermans schuld óf eigen schuld. Helaas zijn daar vaak jongeren bij betrokken. Speciaal aan hen vroeg het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) samen met de politie en Verkeerswijzer Groningen, aandacht voor veilig scooterrijden met de campagne Scootervrienden.

Donderdagavond 6 oktober wordt de campagne kleinschalig maar feestelijk afgerond door gedeputeerde Henk Brink en de wethouder Jan Steenbergen bij Indoor Karting Hoogeveen. Scootervrienden wijst jongeren erop hoe ze veilig op hun brommer of scooter kunnen rijden. Via een handige scooterguide en de website www.scootervrienden.nl krijgen ze veiligheidstips. Op de website vertellen jongeren ook zelf over de impact van een scooterongeval. Tijdens de campagne hield de politie extra brommer- en scootercontroles en deelde daarbij de scooterguide uit. Gedeputeerde Henk Brink benadrukt het belang van de campagne: “Scooterrijden is leuk. Maar de bestuurders zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en dat geldt vooral voor de jonge bestuurders. Bewustwording daarvan is belangrijk, want dat bevordert veilig gedrag. En daar gaat het om: samen richting nul verkeersslachtoffers!” Winnaar Instagram-actie Een van de acties tijdens de campagne was een wedstrijd via Instagram. Wie met de hashtag ‘scootervrienden’ een mooie selfie op een scooter plaatste, maakte kans op een avond karten met vrienden. De winnaar is bekend en krijgt zijn prijs op donderdag 6 oktober uitgereikt door gedeputeerde Henk Brink en wethouder Verkeer en Vervoer Jan Steenbergen van de gemeente Hoogeveen.

Auteur

Albert-Jan Garama