Darters Marsdijkhal 1 winnen topper in Eredivisie

Assen

De darters van DC Marsdijkhal 1 hebben dinsdagavond hun koppositie in de Eredivisie verstevigd. Na een hoogstaande wedstrijd werd thuis van nummer twee De Planeet uit De Krim gewonnen.

Marcel Bos opende de wedstrijd wervelend door zijn singlepartij met 3-0 te winnen. De Planeet maakte vervolgens 1-1, maar in de volgende partijen stond er geen maat op Armando Slotboom en Peter Marissen. Na twee 3-1 overwinningen konden de Marsdijkhallers met een 3-1 voorsprong aan de koppels beginnen. De Planeet startte de koppelwedstrijden met hun sterkste koppel. Hoewel het niveau elkaar nauwelijks ontliep, wisten de gasten uit De Krim de eerste twee wedstrijden te winnen en zo de stand weer op 3-3 te zetten. Vervolgens waren het de Assenaren die toonden over karakter te beschikken. Eerst waren het Peter Marissen en Armando Slotboom die samen te sterk waren voor de gasten. Daarna scoorden Marcel Bos en Frank Andringa het winnende voor De Marsdijkhal. Hoewel de overwinning binnen was, werd er tijdens de afsluitende teamronde door de thuisploeg nog een schepje bij opgegooid. Dat was net genoeg voor het laatste punt: 6-3. Dankzij de 6-3 overwinning is DC Marsdijkhal 1 de enige nog ongeslagen ploeg in de Eredivisie en heeft het een gat van vier punten geslagen met De Planeet.

Auteur

Albert-Jan Garama