The Rhythm Junks in De Amer

Assen

Achter de naam The Rhythm Junks schuilt een Belgisch trio, dat al meer dan tien jaar samenspeelt. Het drietal Steven De bruyn (zang, mondharmonica, omnichord) ), Jasper Hautekiet (zang, bas) en Tony Gyselink (drums, percussie) vertegenwoordigt bijna drie generaties en heeft elkaar gevonden in een volstrekt eigen benadering van het muzikale palet. Zij combineren strakke en speelse grooves met weelderige vlagen harmonica.

De drie hebben lak aan hokjesdenken. Er komen in het repertoire van deze muzikale avonturiers flarden jazz, pop, rock, blues, folk , roots en soul voorbij. Dat heeft wellicht mede te maken met hun achtergronden. Steven De bruyn werkte met onder andere Zap Mama, Little Axe, Bob Brozman en Eugene Chadbourne. Tony Gyselink heeft als drummer samengewerkt met Toots Thielemans, Rocco Granata en zelfs Clown Popov. Bassist Jasper Hautekiet toerde met Milow, The Bony King of Nowhere en Selah Sue. De lijst is nog niet eens compleet. Na het overlijden van Toots Thielemans bracht The Rhythm Junks een fraaie ode aan hun wereldberoemde landgenoot, aan wie de drie schatplichtig zijn. Zaterdagavond 8 oktober staat het trio op het podium van de Amer in Amen. Nog een citaat vooraf: ‘spannend, weerbarstig en vurig, dat is The Rhythm Junks in een notendop’. Zaterdag 8 oktober, De Amer in Amen 20.00 uur, entree euro 17,50. Reserveren 06-83225680.

Auteur

Albert-Jan Garama