Lustrum-expositie Sophia Heeres in Anloo

Assen

Sophia Heeres, kunstschilder te Amstelveen, exposeert met haar schilderijen in de Magnuskerk te Anloo om te vieren dat zij alweer 10 jaar fulltime-kunstschilder is.

De tentoonstelling is van zaterdag 8 oktober tot en met zondag 23 oktober 's middags tussen 13.00 en 17.30 uur geopend. De maandagen en dinsdagen is de kerk gesloten. Sophia Heeres is geboren in Zuidlaren en opgegroeid in Schipborg. Zij studeerde in 2006 af aan Academie Minerva in de richting autonome schilderkunst. Na een aantal jaren in Groningen te hebben gewoond en gewerkt, woont zij sinds 2014 in Amstelveen. Vanaf haar studietijd is zij dagelijks in haar atelier aan het werk met steeds wisselende onderwerpen. Terugkerende thema´s in haar werk zijn stadsgezichten, landschappen, mensen, dieren en natuur. Haar schilderstijl was aanvankelijk min of meer abstract; de laatste jaren kenmerken haar schilderijen zich veel meer als veelkleurig figuratief werk. Soms enigszins naïef, soms heel gedetailleerd. Altijd felle kleuren en scherpe belijningen. Een heel eigen stijl. Met haar lustrum-expositie komt zij even terug naar haar roots. De opening wordt door burgemeester drs. H.F. van Oosterhout verricht.

Auteur

Albert-Jan Garama