Kinderen in Assen gaan tot op de bodem

ASSEN

De eerste helft van oktober staat voor de kinderen van Assen in het teken van de bodem. In opdracht van de gemeente Assen biedt IVN Drenthe alle basisschoolkinderen een gevarieerd bodemprogramma aan bij het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Ongeveer 700 leerlingen nemen samen met hun leerkrachten deel aan één of meerdere activiteiten. Een greep uit het aanbod: de T-rex van Assen, een bodem ontdekpad, kindercolleges, bodemspelletjes, excursies door het Asserbos en een tijdreis met het Hunebedcentrum.

Alle scholen in Assen krijgen de beschikking over het bodemontdekpad van IVN Drenthe. Dit project bestaat uit verschillende ‘routes’, geschikt voor de groepen 1 tot en met 8. Deze ontdekpaden omvatten allerlei educatieve opdrachten met bijbehorende onderzoeks- en lesmaterialen en zijn op school uit te voeren.

Rode draad door alle activiteiten van de bodemweken vormt de verbinding met natuur, milieu en duurzaamheid. Het activiteitenprogramma past binnen het lesprogramma van het Duurzaamheidscentrum in Assen. In die lessen krijgen kinderen op actieve en speelse wijze meer inzicht in duurzaamheid en wat ze zelf makkelijk kunnen doen om bij te dragen aan een duurzame samenleving.


Auteur

Redacteur