Kinderboekenweek met opa's en oma’s in de Bibliotheek

Assen

De bibliotheken in Drenthe vieren van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober de Kinderboekenweek. Dit jaar staan opa's en oma's tijdens de Kinderboekenweek centraal onder het motto 'Voor altijd jong'. In de Bibliotheek is weer van alles te beleven.

Een greep uit de activiteiten in de bibliotheken: - Bibliotheken Tynaarlo: Kinderboekenweekmiddag en grootouders die voorlezen In de Bibliotheken van Eelde , Vries en Zuidlaren is op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een leuke Kinderboekenweekmiddag voor 4- tot 12-jarigen. Zij kunnen luisteren naar mooie verhalen, knutselen, meedoen met de verhalenbingo en een spannende quiz invullen. Natuurlijk met leuke prijsjes. De toegang is gratis en er staat ook iets lekkers klaar! Dagelijks lezen opa’s en oma’s voor tijdens de doordeweekse openingsdagen van 16.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar. - Bibliotheken Noordenveld: feestelijk programma en theatervoorstelling Opa gezocht! Op 5 oktober zijn er de hele middag, van 14.00- 16.00 uur, feestelijke activiteiten in de bibliotheek in Roden. Het programma bestaat uit muziek en dans, luisteren naar mooie voorleesverhalen, knutselen, een verhalenbingo waarbij leuke prijsjes te verdienen zijn en een speurtocht. En voor iedereen is er wat lekkers. Toegang gratis. Op zondag 9 oktober speelt theatergroep Zie Zus de voorstelling Opa gezocht! Van 13.00-13.50 uur de Essen in Peize en van 16.00-16.50 uur De Brinkhof in Norg. Kaartjes zijn voor €3,50 verkrijgbaar in de bibliotheken Peize en Norg. Ook bezoeken medewerkers van de Bibliotheek deze week veel scholen om hier de bekroonde boeken te presenteren. Codewoord-spel Voor wie van een spel houdt, is er het interactieve spel Codewoord! Beantwoord de vragen en kraak de code. Het spel is te spelen via de website van de Bibliotheek.

Auteur

Albert-Jan Garama