Help De Groene Varkens aan eikels

Assen

De Groene Varkens zijn in het leven geroepen om het voedselverspillingsprobleem aan te kaarten onder de huishoudens. Een recycle project "van afval naar vlees". "We krijgen al veel groen eetbare overschotten aangeboden. Dat is mooi, aldus Anita Marskamp, want dan kunnen we ze steeds minder graanmengsel geven. Graan dat prima door mensen gegeten kan worden."

,,Afval uit de omgeving dus. Lokaal, van de mensen uit de buurt. Wat varkens ook heel lekker vinden zijn eikels. Ook al zo'n mooi lokaal product dat gratis en voor niets ieder jaar weer op de grond voor het oprapen ligt. De meeste eikels blijven liggen, daar wordt niets mee gedaan en dat is toch eigenlijkzonde? Ook een vorm van voedselverspilling." ,,We zagen dat andere varkensboeren eikels lieten inzamelen. Dat vinden ook wij een fantastisch idee. Daarom hebben wij het volgende bedacht. Kinderen kunnen in de herfstvakantie eikels, tamme kastanjes en/of beukenootjes verzamelen en bij ons inleveren. Ze krijgen daarvoor € 0,15 per kilo. Wel moeten ze schoon aangeleverd worden zonder zand, bladeren en de dopjes en minimale inbreng is 5 kilo." Inbreng tijdens de Herfstvakantie. Elke dag van zaterdag 8 oktober tot en met zzaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur Kanaaldijk 34 Loon. Zie ook www.DeGroeneVarkens.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama