Genomineerden Drentse Kei zijn bekend

Assen

Drenthe College heeft de tien genomineerden voor de titel Drentse Kei 2016 bekend gemaakt. Jaarlijks reikt Drenthe College deze prijs uit aan de beste student, de beste docent en het beste leerbedrijf.

Op woensdag 15 november worden de winnaars tijdens de interne studiedag DC GO bekend gemaakt. Dit jaar zijn genomineerd: In de categorie studenten: Vanuit de sector DC Start (Entree-onderwijs): Amber Bijker; student Entree Zorg (uit Annen) Vanuit de sector Economie & Dienstverlening: Manon Koekoek; student Sport & Bewegen (uit Nieuwlande) Vanuit de sector Techniek: Rhodé Snijders; student Mediavormgever (uit Ter Apel) Vanuit de sector Zorg & Welzijn: Fay Moonen; student Zorg (uit Assen) In de categorie docenten: Vanuit de sector Economie & Dienstverlening: Esther van der Scheer; docent Secretarieel (uit Emmen) Vanuit de sector Techniek: Joas Hofstra; docent Burgerschap (uit Meppel) Vanuit de sector Zorg & Welzijn; Jacob Veldman; docent Zorg (uit Assen) In de categorie leerbedrijven: Vanuit de sector Economie & Dienstverlening: Plospa-Land; Coevorden Vanuit de sector Techniek: Centric IT; Assen Vanuit de sector Zorg & Welzijn: Gildeleren Zorgcampus; Meppel Op de site van Drenthe College (www.drenthecollege.nl/drentsekei) kan vanaf vandaag gestemd worden op de genomineerden. Dit kan nog tot en met 28 oktober a.s. Op 2 november zal ook een vakjury een oordeel vellen over de genomineerden. Beide uitslagen bepalen samen de uiteindelijke winnaars. De vakjury bestaat uit: · Mevr. Y. Kooi, Drents Ondernemer 2015 · Dhr. J. Dokter, voorzitter VPB Emmen · Dhr. E. van Oosterhout, Burgemeester Aa en Hunze · Dhr. S. Faber, Voorzitter werkgeversplatform Meppel Staphorst · Dhr. P. Vervloet, hoofd afdeling opleiding Treant Zorggroep · Dhr. H. Boers, bestuurder Carmel College · Dhr. D. de Vries, Drentse Kei Docent 2015 en Leraar van het Jaar 2015 · Dhr. A. Bruins Slot; voorzitter CvB Drenthe College (voorzitter vakjury) Drenthe College kiest al weer voor de achtste keer de Drentse Keien: vorig jaar gingen de titels naar Hartman Transport (Nieuw-Amsterdam, categorie Leerbedrijf), Diederick de Vries (Sector Economie en Dienstverlening; categorie docent en later mbo-docent van het jaar) en Helenni Tsirakos (Sector Zorg en Welzijn, Meppel; categorie student).

Auteur

Albert-Jan Garama