Drenthe genomineerd voor UCI Bike Region Label & World Cup en WK Para-Cycling

Assen

De provincie Drenthe is genomineerd voor het UCI Bike Region Label en heeft zich gekandideerd, samen met de gemeente Emmen, voor de UCI World Cup Para-Cycling in 2017 en de UCI WK Para-Cycling road 2018.

Met deze nominatie en kandidatering worden de fietsambities en de Ambitie om meer in te zetten op aangepast sporten gecombineerd. Mocht Drenthe het label van de UCI krijgen, dan worden de Drentse activiteiten op het gebied van fietsen mondiaal in de schijnwerpers gezet en kunnen grote fietsevenementen naar Drenthe gehaald worden. Gedeputeerden Brink en Jumelet: "Deze nominatie is een groot compliment voor iedereen die zich op welke manier dan ook inzet op het gebied van fietsen in Drenthe". De UCI heeft de provincie Drenthe uitgenodigd om op 12 oktober aanwezig te zijn bij de uitreiking van het Bike Region Label en bij de topsportevenementen in Qatar tijdens het WK Wielrennen. Om de nominatie en kandidatering met nadruk te ondersteunen brengen de gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet een tweedaags bezoek brengen aan de UCI in Qatar. Bike Region Label Gedeputeerde Henk Brink: “Passend bij onze fietsambitie zijn wij het traject gestart voor het verkrijgen van het UCI Bike Label. Een nieuw en uniek label waarmee de UCI, de Internationale Wielerunie, het maatschappelijk rendement van fietsen kwalificeert en dat tevens internationale erkenning geeft aan de hoge kwaliteit die Drenthe te bieden heeft op fietsgebied voor iedereen. Met dit label hopen we Drenthe nog meer op de kaart te kunnen zetten als dé fietsprovincie.” Gedeputeerde Henk Jumelet: “Dit college zet zich in om meer te doen aan het mogelijk maken van aangepast sporten. Para-Cycling is het totaal van mogelijkheden van aangepast fietsen. Als gevolg op de European Handbike Competition 2016 in Emmen hebben de Provincie Drenthe en de Gemeente Emmen zich kandidaat gesteld voor twee grote topsport evenementen. De UCI World Cup Para-Cycling 2017 en de UCI WK Para-Cycling road in 2018. Drenthe wil zich profileren als fietsprovincie en daarmee in het verlengde als provincie waar iedereen meedoet. Met deze sportevenementen willen we samen met sportverenigingen aan bijdragen dat iedereen in Drenthe kan fietsen."

Auteur

Albert-Jan Garama