Rosita Steenbeek komt naar Van der Velde Boeken Assen

Assen

In het kader van de Maand van de Geschiedenis houdt Rosita Steenbeek op 13 oktober een lezing bij Van der Velde Boeken Assen. Centraal in deze lezing staat haar roman Rose.

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het levensverhaal van haar grootmoeder, dochter van een joodse moeder en een Duitse vader, die in 1929 haar hart verliest aan een Nederlandse dominee. Rose en haar man Gerhard vestigen zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam – de ideale plek om haar kinderen de harmonieuze jeugd te geven die voor haarzelf zo wreed werd verstoord. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Rosita Steenbeek (1957) debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. In de jaren daarna verschenen diverse romans als Schimmenrijk, Siciliaans testament en Ander licht. Ook schreef zij een aantal zeer succesvolle boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont: Thuis in Rome, Terug in Rome en Parels van Rome. Aanvang 19.30 uur, entree euro 7,50. Aanmelden via media@iwema.nl of 0592-317519. Foto Mark Kohn.

Auteur

Albert-Jan Garama